Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Πρόεδρος ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης: Αβεβαιότητα για το μέλλον

Με πολύ αργούς ρυθμούς κινείται αντίστοιχα ο ΟΑΣΑ στο σχέδιο αναδιάρθρωσης που η κυβέρνηση έχει ψηφίσει από το 2015 καθ' υπόδειξη των δανειστών και του τρίτου μνημονίου....


«Το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Οργανισμού δεν καθυστερεί καθόλου, παρότι όταν όταν τοποθετηθήκαμε στη διοίκηση του ΟΑΣΑ βρήκαμε μόνο ένα σχέδιο σε τίτλους» υποστηρίζει ο κ. Ταστάνης.

Ομως η ομιλική λειτουργία μεταξύ των αστικών συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ), που θα επιτυγχάνει οικονομίες κλίμακας και θα βοηθήσει στη βιωσιμότητα και ανάπτυξη των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών στην πρωτεύουσα, αντιμετωπίζεται με προβληματισμό και καψυποψία ειδικά από τους εργαζόμενους.

Ο λόγος είναι οι επιπτώσεις που θα φέρει στο προσωπικό της κάθε εταιρείας αλλά και η αβεβαιότητα για το μέλλον που γεννά η ένταξή τους στο νέο Υπερταμείο. «Διαβεβαιώνουμε ότι αυτό θα γίνει σε συνεργασία και με τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Δεν πρόκειται να γίνουν αποσπάσεις χωρίς τη συναίνεση των εργαζομένων και δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις προσωπικού. Το αντίθετο, μάλιστα.

Θα γίνουν προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν» ισχυρίζεται ο κ. Ταστάνης και προσθέτει μερικές ακόμα σημαντικές παραμέτρους που υπηρετούν το σχέδιο αναδιάρθωσης.

Την εφαρμογή της τηλεματικής και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τον επανασχεδιασμό του συγκοινωνιακού χάρτη της πρωτεύουσας, τη διεκδίκηση χρηματοδοτικών εργαλείων, προκειμένου να ανανεωθεί ο γηρασμένος στόλος οχημάτων αλλά και την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως οδηγών και τεχνικών τόσο στην ΟΣΥ όσο και στη ΣΤΑΣΥ.

Πηγη: newmoney.gr
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ