Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥΣ....

Σήμερα κλείνω 33 χρόνια, ένα μήνα και 23 ημέρες δουλειάς και συνεχούς ασφάλισης....


Αν δεν ήταν άθλιος κωλοτούμπας ο ΣΥΡΙΖΑΣ, θα αναγνώριζα τους 22 μήνες του στρατού και θα έφευγα 59 ετών με 35 χρόνια αναγνωρισμένης υπηρεσίας, όπως πρόκαμαν και έφυγαν πολλοί Συριζαίοι που σήμερα κάνουν τα κοκόρια!

Και για να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε, για τον κλάδο σύνταξης μέχρι πρόσφατα πλήρωνα εισφορές 11% (και όχι 6,67% όπως είναι στο ΙΚΑ). Λέω μέχρι πρόσφατα, γιατί τα τελευταία 2 χρόνια άρχισε η σταδιακή μείωση της εισφοράς και σήμερα είναι στο 8,84% σε όλες τις τακτικές αποδοχές!

Για το εφάπαξ πληρώνω όλα τα χρόνια 5,20% και ανάλογο ποσοστό ο εργοδότης. Το δημόσιο δεν πληρώνει τίποτα για το δικό μας εφάπαξ.

Παρόλα αυτά μας έφαγαν οι Σαμαροβενιζέλοι 45 εκατ. €, ποσό το οποίο θα το επέστρεφε ο ΣΥΡΙΖΑ αν τον ψηφίζαμε!

Για τον κλάδο ασθένειας πληρώνω 3,05% εισφορές, ενώ για τον ΟΑΕΔ+ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ 5,78%.

Εκτός αυτών πληρώνω κάθε μήνα Ειδική εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ 18,96€ και για το Ε.Ε. Αλληλεγγύης 10,65€.

Πόσα είναι όλα αυτά;

421,93€ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ!

Αν κάποιος πιο σοφός από εμένα κάνει μια αναγωγή, θα βγάλει το συμπέρασμα πόσες εισφορές έχει παρακρατήσει το Δημόσιο για τα ασφαλιστικά ταμεία μόνο από εμένα, χωρίς να υπολογίσουμε και τις εισφορές του εργοδότη που είναι περισσότερες.

Να διαλύσουμε και έναν άλλο μύθο. Παρόλο που οι Σαμαροβελιζελοτσίπρηδες μας κρατούν στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου, δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι στους οποίους ισχύουν ακόμη ευνοϊκότερες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.

Με απόλυτο σεβασμό σε όσους έχασαν τη δουλειά τους γιατί εγώ δεν την έχασα ακόμη, δικαιούμαι να πω: ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΟΣΩΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΑΣ και μας υποχρεώνουν να συνταξιοδοτηθούμε π.χ. 64 ετών με 38 χρόνια υπηρεσία και σύνταξη πείνας!

Παναγιώτης Τερζόγλου - facebook
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ