Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Τα φέσια των υπουργείων! - Σε αδιέξοδο οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας [video]

Τα φέσια των υπουργείων!...

«Μαύρη τρύπα» πάνω από μισό δισ. ευρώ έχουν δημιουργήσει τα χρέη των υπουργείων για την δωρεάν μεταφορά ευπαθών ομάδων και ένστολων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την 31/10/2016 της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Β. Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Υποδομών με θέμα "Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Ακόμη δεν έχουν υπογραφεί από το Υπ. Εργασίας οι συμβάσεις για τη μετακίνηση των ΑμεΑ και των ευπαθών ομάδων για το 2016"Τα φέσια των υπουργείων

«Μαύρη τρύπα» πάνω από μισό δισ. ευρώ έχουν δημιουργήσει τα χρέη των υπουργείων για την δωρεάν μεταφορά ευπαθών ομάδων και ένστολων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου μέχρι τις 30 Ιουνίου τα υπουργεία έπρεπε να είχαν καταβάλει στον ΟΑΣΑ ποσό 240 εκατ. ευρώ για τα έτη 2012, 2013, 2014 και το α’ εξάμηνο του 2015. Ωστόσο μέχρι στιγμής η απόφαση δεν έχει υλοποιηθεί, ενώ το κόστος για τη δωρεάν ή μειωμένη μετακίνηση από το β’ εξάμηνο του 2015 και ολόκληρο το 2016 ανέρχεται σε 340 εκατ. ευρώ!

Μόνο το υπουργείο Εργασίας για το 2015 θα πρέπει να καταβάλει στον ΟΑΣΑ 29,5 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2016 65,5 εκατ. ευρώ.

Μόνο για το τρέχον έτος υπολογίζεται ότι τα υπουργεία Εργασίας, Παιδείας, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Αμυνας και Ναυτιλίας χρωστούν 110 εκατ. ευρώ.

Από αυτά, ο ΟΑΣΑ εκτιμά ότι θα εισπράξει το προσεχές διάστημα περίπου 17 εκατ. ευρώ, για τα οποία έχουν υπογραφεί ή αναμένεται να υπογραφούν συμβάσεις μεταξύ του Οργανισμού και των αρμόδιων υπουργείων. Μεταξύ των κατηγοριών που δικαιούνται μηδενικό ή μειωμένο κόμιστρο συγκαταλέγονται, εκτός των ανέργων, οι ανήλικοι έως 18 ετών, οι φοιτητές και σπουδαστές, οι επιβάτες άνω των 65 ετών, οι ένστολοι κ.ά.
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ