Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Με αφορμή τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ από ένα Σωματείο θεωρούμε αναγκαίο να ενημερώσουμε το επιβατικό κοινό τα εξής:...

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ ανέστειλε τις εξαγγελθείσες απεργιακές κινη-τοποιήσεις μετά από συνάντηση (14/11/2016)με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και τη δέσμευση, που αναλήφθηκε για την πραγματο-ποίηση διαλόγου για το θέμα της διατήρησης ενιαίας της ΣΤΑ.ΣΥ, χωρίς απόσπαση δομών της.

Για την Ένωσή μας, με την πολυετή παρουσία στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας, η έναρξη μιας απεργίας αποτελεί την ύστατη λύση διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας. Ποτέ δεν έχουμε ξεκινήσει μια απεργιακή κινητοποίηση χωρίς να έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου, χωρίς ενημέρωση όλων των συναδέλφων και ιδιαίτερα των επιβατών.

Με βάση αυτές τις σταθερές αρχές μας έχουμε αποφασίσει να μην συμμετέ-χουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που γίνονται, όλο αυτό το διάστημα στη Γραμμή 1, με κλαδικά αιτήματα, που δεν αφορούν το σύνολο των εργαζό-μενων και χωρίς την ελάχιστη κοινωνική αποδοχή.

Είναι σαφές, δε, ότι η προκήρυξη αυτών των απεργιών μπορεί να ερμηνευτεί και ως άρνηση διαλόγου για το μείζον ζήτημα της διατήρησης ενιαίας της Εταιρείας, με ό,τι αυτό συνεπά-γεται για το μέλλον των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών.

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει με ωριμότη-τα, σχέδιο και ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες τον δρόμο, που ακολουθεί εδώ και 96 χρόνια, για την βελτίωση της θέσης των εργαζομένων, χωρίς πισωγυρίσματα από αδιέξοδες, αλυσιτελείς, αποσπασματικές κινήσεις.

Πειραιάς, 28/11/2016

Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος: Ε. Ρενιέρης 
Ο Γεν. Γραμματέας:  Π. Κοντογιάννης

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΔΡΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΜΕΓΑΡΟ Η.Σ.Α.Π. ΠΕΙΡΑΙΑ)
ΠΛΑΤ. ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ 1
ΤΗΛ 210. 41.19.965 –210. 41.79.482
FAX: 210.41.26.322
http//www.isap-union.gr
E- mail: info@isap-union.gr & isapunion@stasy.gr
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ