Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Θλιβερή η ανακοίνωση Σκούλου και Σιορίκη για τον αγώνα των καθαριστριών

Απαράδεκτη η στάση του προεδρείου του Συνδικάτου μας!..

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο νέος γύρος κινητοποιήσεων των καθαριστριών

Σε επίσχεση εργασίας 13 ημερών προχώρησαν οι καθαρίστριες των λεωφορείων της Ο.ΣΥ. για να καταφέρουν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Η εργολαβική εταιρία Λινκ Απ, η οποία εργοδοτεί τις καθαρίστριες των λεωφορείων χρωστούσε στις εργαζόμενες μισθούς 6 μηνών.

Οι καθαρίστριες κινήθηκαν εναντίον της Λινκ Απ δικαστικά και κατάφεραν να εκδοθεί διαταγή πληρωμής για 3 μηνιάτικα (το ίδιο θα κάνουν και για τα υπόλοιπα 3 μηνιάτικα).

Ωστόσο όταν οι καθαρίστριες πήγαν (με την δικαστική εντολή) στην Ο.ΣΥ. για να πάρουν τα χρήματά τους, η Ο.ΣΥ. δεν τους τα έδινε.

Ο λόγος; 

Η Λινκ Απ έχει βάλει το εργολαβικό αντάλλαγμα που θα λάμβανε από την Ο.ΣΥ. (τα χρήματα δηλαδή που θα έπαιρνε ως αμοιβή για τον καθαρισμό των λεωφορείων) ενέχυρο στην Τράπεζα Πειραιώς για ένα δάνειο…

Έτσι, παρά την δικαστική εντολή, για να πληρωθούν οι καθαρίστριες χρειαζόταν να δώσει την συγκατάθεσή της και η Τράπεζα Πειραιώς και να σταματήσει να «δεσμεύει» τα χρήματα που αντιστοιχούν στους μισθούς των καθαριστριών.

Η λύση ήρθε μετά από 13 μέρες επίσχεση εργασίας και όταν η βρώμα των λεωφορείων είχε αναγκάσει τη Διοίκηση της Ο.ΣΥ. να ασχοληθεί επιτέλους σοβαρά με το ζήτημα και να ασκήσει πίεση στην Τράπεζα Πειραιώς να αποδεσμεύσει τα χρήματα για τους μισθούς των καθαριστριών. Στις 28 Νοεμβρίου η Τράπεζα Πειραιώς* αποδέσμευσε τα χρήματα των καθαριστριών και έτσι τελείωσε και η επίσχεση εργασίας.

Απαράδεκτη και θλιβερή η ανακοίνωση Προέδρου και Γραμματέα για τον αγώνα των καθαριστριών

Εκτός από την Λινκ Απ, την Τράπεζα Πειραιώς και την Διοίκηση της Ο.ΣΥ. οι καθαρίστριες είδαν να βρίσκεται απέναντί τους ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συνδικάτου μας, οι κύριοι Σκούλος και Σιορίκης.

Με επιστολή τους στη Διοίκηση οι κύριοι Σκούλος και Σιορίκης ζητούσαν να ληφθεί άμεσα «κάθε ενέργεια που θα διασφαλίζει την υγιεινή των συναδέλφων και των επιβατών».

Προσέξτε συνάδελφοι! 

Σκούλος και Σιορίκης δεν ζητούσαν να πληρωθούν οι καθαρίστριες, που καθαρίζουν τα λεωφορεία απλήρωτες εδώ και 6 μήνες.

Δεν ζητούσαν να προσλάβει η Ο.ΣΥ. τις καθαρίστριες, εφαρμόζοντας το νόμο που ψηφίστηκε γι’ αυτό το σκοπό τον Αύγουστο.

Ζητούσαν να κάνει η Διοίκηση «κάθε ενέργεια» που θα διασφαλίζει ότι θα καθαριστούν τα λεωφορεία!

Τι σημαίνει «κάθε ενέργεια»;;;;

Να σπάσει η Διοίκηση της Ο.ΣΥ. με κάθε τρόπο την επίσχεση εργασία τους;

Να τις επιστρατεύσει;

Ή ακόμα χειρότερα να τις διώξει επειδή διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και να φέρει άλλες καθαρίστριες;

Με αυτή την θλιβερή ανακοίνωση Σκούλος και Σιορίκης δικαίωσαν κάθε ρουφιάνο δημοσιογράφο, κάθε κανάλι και κάθε εφημερίδα που έχει ρίξει λάσπη στους αγώνες των εργαζομένων της Ο.ΣΥ.

Δικαίωσαν όλα τα ΜΜΕ και τα κόμματα που ζητούσαν να λήξουν οι απεργίες των οδηγών για να «μην ταλαιπωρείται ο κόσμος», για «να μην παίρνει ο φτωχός εργαζόμενος ταξί να πάει στη δουλειά του» κλπ.

Σκούλος και Σιορίκης ζητούν να ληφθεί «κάθε ενέργεια που θα διασφαλίζει την υγιεινή των συναδέλφων και των επιβατών». Για τους ίδιους λόγους, «δημόσιας υγείας» είχε επιστρατεύσει ο Σαμαράς τους εργαζόμενους στο μετρό και απειλούσε και εμάς.

Αλλά βέβαια, Σκούλος και Σιορίκης πούλησαν δικούς μας αγώνες και δικές μας απεργίες. Δεν θα στρεφόταν ενάντια στον αγώνα των απλήρωτων καθαριστριών;

ΠΗΓΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ - Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ