Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Σε παίρνει ο ύπνος στα Μ.Μ.Μ; Δες πως θα ξυπνάς όταν φτάνεις στην στάση!

Πέντε νέα παιδιά είχαν 3 μέρες στη διάθεσή τους για να δημιουργήσουν μία έξυπνη και χρήσιμη εφαρμογή που ήρθε για να λύσει ένα μεγάλο ζήτημα της καθημερινότητάς μας....

Πρόκειται για το Tripsleep, την εφαρμογή που έχει αναλάβει να μας ξυπνάει κάθε φορά που μας παίρνει ο ύπνος στα ΜΜΜ, όταν πλησιάζουμε στη στάση μας.

Η ομάδα δημιούργησε την εφαρμογή στο πλαίσιο της συμμετοχής της στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, στον οποίο διακρίθηκε λαμβάνοντας τη πρώτη θέση στην κατηγορία Milestones Competition μεταξύ 45 ομάδων απ” ολόκληρη την Ευρώπη.

Η εφαρμογή λειτουργεί με GPS και έτσι σε ξυπνά με βάση τη θέση σου στο χάρτη και όχι τον χρόνο.

Ιδιαιτερότητα της εφαρμογής είναι ότι λειτουργεί και στο Μετρό της Αθήνας, ακόμα και εκεί που δεν πιάνει το GPS υπολογίζοντας την απόσταση της διαδρομής σύμφωνα με τα χρονικά διαστήματα που δίνει ο ΟΑΣΑ.

Το έξυπνο αυτό εναλλακτικό ξυπνητήρι για κινητά τηλέφωνα κυκλοφόρησε για Android στο Google Play στις 14 Οκτωβρίου, ενώ μέσα στο Νοέμβριο θα είναι διαθέσιμο και σε ΙΟS συσκευές.
To TripSleep είναι μια εφαρμογή για κινητό που σου επιτρέπει να κοιμηθείς άφοβα σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, και σε ξυπνάει έγκαιρα πριν φτάσεις στον προορισμό σου.

Ποιο είναι το πρόβλημα;

Από την μια πλευρά, άνθρωποι που δεν μπορούν να κοιμηθούν στα ΜΜΜ από το φόβο να χάσουν τον προορισμό τους. Και από την άλλη, άνθρωποι που έχουν κοιμηθεί περισσότερο από όσο έπρεπε, χάνοντας την στάση τους.

Ποια είναι η λύση;

Μια εφαρμογή βασισμένη στην τεχνολογία GPS που θα σε ξυπνήσει πριν φτάσεις στον προορισμό σου. Το TripSleep λειτουργεί εύκολα:

1. Ορίζεις μια ακτίνα γύρω από τον προορισμό σου
2. Επιλέγεις στον χάρτη ή αναζητάς τον προορισμό σου
3. Το TripSleep σε ξυπνάει μόλις μπεις σε αυτή την ακτίνα!

Λειτουργία "Μετρό της Αθήνας".

Στην Αθήνα, οι σταθμοί του μετρό του ΟΑΣΑ δεν έχουν καλό σήμα οπότε αυτή η λειτουργία υπάρχει για αυτό τον σκοπό. Απλά επίλεξε αρχικό και τελικό προορισμό την στιγμή που μπαίνεις στο μετρό, και το TripSleep θα σε ξυπνήσει λίγο πριν φτάσεις.

Θα την κατεβάσετε από ΕΔΩ

Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ