Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Εκτίναξη ζημιών στις αστικές συγκοινωνίες

Μία από τις χειρότερες χρονιές υπήρξε το 2015 για τη Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε., τη θυγατρική του ΟΑΣΑ που διαχειρίζεται το μετρό, τον ΗΣΑΠ και το Τραμ...

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της εταιρείας για την περυσινή χρονιά, οι καθαρές ζημιές ανήλθαν σε 78,2 εκατ. ευρώ από 36,4 εκατ. ευρώ το 2014.

Οι λειτουργικές ζημίες διαμορφώθηκαν σε 32,6 εκατ. ευρώ έναντι 2,75 εκατ. ευρώ το 2014, με τον κύκλο εργασιών να περιορίζεται σε 103,8 εκατ. ευρώ από 129,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά.

Την ίδια στιγμή, η απουσία στρατηγικού σχεδιασμού για τις αστικές συγκοινωνίες και η εκτόξευση της εισιτηριοδιαφυγής καθιστά - ιδίως μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασής τους στο υπερταμείο - την επιβολή "μνημονίου" στις συγκοινωνιακές εταιρείες μονόδρομο.

Αυτό όταν ούτε οι επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου της φετινής χρονιάς εμφανίζουν βελτίωση. Και αυτό επειδή, το διάστημα Ιανουάριος - Μάρτιος, ο τζίρος από πωλήσεις εισιτηρίων και καρτών δεν ξεπέρασε τα 38 εκατ. ευρώ (-23,5%), με το αντίστοιχο ποσό για το 2014 να διαμορφώνεται σε 49,2 εκατ. ευρώ.

Πηγη: capital.gr
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ