Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Οι εξωπραγματικοί χρόνοι διαδρομής του ΟΑΣΑ!

Το Πρόγραμμα Δρομολόγησης της ΟΣΥ,που εκπονεί ο ΟΑΣΑ, είναι η πηγή των μεγαλύτερων δεινών στην εργασιακή μας καθημερινότητα...


Οι εξωπραγματικοί χρόνοι διαδρομής, οι κομμένες και οι ανεπάνδρωτες βάρδιες, είναι απόρροια αυτού του προγράμματος.

Οι δεκάδες χιλιάδες άδειες και αναπαύσεις που μας οφείλονται επίσης.

Και παρόλα τα παραπάνω το Πρόγραμμα δεν βγαίνει και ενώ δεν βγαίνει, εμείς καθημερινά μαρτυράμε.

Δεν βγαίνει γιατί δεν λαμβάνει υπόψη του την απλή όσο και απαραίτητη συνάρτηση: πλήθος οδηγών - αριθμός βαρδιών.

Αυτά τα έχουμε επισημάνει επανειλημμένος και μάλιστα εγγράφως τόσο στο Προεδρείο του Συνδικάτου μας, όσο και σε ΟΣΥ-ΟΑΣΑ και Υπουργείο, ζητώντας λύση στο αυτονόητο.

Διότι όλες τις ανεπάρκειες αυτού του συστήματος, εμείς καλούμαστε καθημερινά να τις αντιμετωπίσουμε, αλλά και επιπροσθέτως να λογοδοτήσουμε γι αυτές, απέναντι στο δικαίως, αλλά με τρόπο άδικο διαμαρτυρόμενο, επιβατικό κοινό.

Η τελευταία φορά που με δική του ανακοίνωση  το Συνδικάτο μας ενημέρωνε τους συμπολίτες μας για τους λόγους της προβληματικής εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου και τους πραγματικά υπεύθυνους γι αυτό, ήταν πριν πεντέμισι χρόνια, με ανακοίνωση του στις 24/4/2011!!!

Από τότε η κατάσταση επιδεινώθηκε εφιαλτικά.

Μετατάξεις, αποσπάσεις, συνταξιοδοτήσεις, οικειοθελείς αποχωρήσεις και ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, καθημερινά γιγαντώνουν το πρόβλημα χωρίς να έχει παρθεί το παραμικρό ΑΝΤΙΜΕΤΡΟ. Που θα καταλήξει τελικά αυτή η κατάσταση;

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν όταν  επιτέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο που διενεργήθηκε στις 12/9/2016 το προεδρείο έθεσε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα, προτείνοντας μάλιστα και στάση εργασίας απέναντι στα κλειστά αυτιά και μάτια των υπευθύνων, δεν είχαμε παρά  να συμφωνήσουμε, όπως εξάλλου έκανε σύσσωμο το Δ.Σ. Έστω και με καθυστέρηση πεντέμισι ετών.

Βέβαια όπως πολλοί συνάδελφοι και παρατάξεις  αναρωτήθηκαν γιατί τώρα, έτσι την ίδια απορία είχαμε και εμείς. Γι αυτό βεβαίως συμφωνήσαμε με αίσθημα δικαίωσης ότι πρέπει να υπάρξει αντίδραση στην αναλγησία των αρμοδίων, αλλά ταυτόχρονα τοποθετηθήκαμε ότι  πρέπει να υπάρξει συνέχεια μέχρι να βρεθεί λύση.

Αφού ξεκινήσαμε οφείλουμε να πάμε μέχρι τέλους.

Ρωτήσαμε και μάλιστα δυο φορές το προεδρείο αν θα υπάρξει αυτή η συνέχεια και λάβαμε την διπλή διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει.

Επειδή βλέπουμε όμως αδράνεια, εμείς σε πρώτη φάση επαναφέρουμε την από 10/07/2015 πρόταση μας όπως την είχαμε καταθέσει εγγράφως, να αναλάβουν πρωτοβουλία για κοινή σύσκεψη του Συνδικάτου  μας με τους αρμόδιους του ΟΑΣΑ γι αυτό το τόσο σοβαρό θέμα. Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει χρόνια τώρα!

Αν δεν υπάρξει αυτή η συνέχεια, τότε η στάση εργασίας της Πέμπτης 15/9/2016 δεν ήταν παρά ένα μεμονωμένο επεισόδιο στον πόλεμο εξουσίας που συντελείται, μεταξύ των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και ΜΕΤΑ-Διοίκησης ΟΣΥ.

Όπως και να 'χει όμως, για εμάς, ήταν μια στάση που δεν πήγε χαμένη. γιατί μας έδωσε το ηθικό πλεονέκτημα να λέμε ότι σαν κλάδος καταθέσαμε το μεροκάματο μας στον βωμό ενός κοινωνικού αγαθού, απαιτώντας καλύτερη συγκοινωνία για όλους και όχι απλά στην διεκδίκηση κάποιου συντεχνιακού προνομίου.

ΑΠΕΡΓΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΝ ΟΦΕΛΟΣ!

Επιπρόσθετα, έπειτα από πεντέμισι χρόνια οι επιβάτες μαθαίνουν ξανά, ποιοι είναι οι υπαίτιοι των δεινών και που πρέπει να απευθυνθούν.

Αναμένουμε την άμεση πρωτοβουλία του Προεδρείου για συνέχιση των αντιδράσεων μας απέναντι στην αυθαιρεσία και αναλγησία των Διοικήσεων αλλά και του Υπουργείου, ώστε να δοθεί λύση στο αυθαίρετο, ανάλγητο ως και δολοφονικό πρόγραμμα δρομολόγησης της ΟΣΥ.

Αναμένουμε την συνέχεια και σε επίπεδο ανακοινώσεων προς τους επιβάτες.

Αν δεν το κάνουν, θα είναι για άλλη μια φορά ψεύτες και εμείς όλοι, για άλλη μια φορά, προδομένα μπαίγνια εν μέσω παιγνίων.

Παναγιώτης Σκοκέας – Χρήστος Τόλιας

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Ο.ΣΥ - ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΥΛΗ

Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ