Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

“Τρώνε” έναν μισθό! - Αναλυτικός πίνακας με τις μειώσεις

Αναλυτικός πίνακας με τις μειώσεις στο εισόδημα...


ο σενάριο τρόμου που έχει πέσει στο τραπέζι και αφορά στη μείωση του αφορολόγητου ορίου ουσιαστικά θα φέρει αύξηση του φόρου που αντιστοιχεί σε έναν μέσο μισθό για όλους, ενώ για πρώτη φορά θα βρεθούν να πληρώνουν φόρους οι πλέον φτωχοί της ελληνικής κοινωνίας όπως οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ με σύνταξη 360 ευρώ, αλλά και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με αμοιβή της τάξης των 400 ευρώ.

Η μείωση του αφορολόγητου από τις οκτώμισι χιλιάδες σήμερα στα 5.000 ευρώ όπως είναι η πρόταση της Παγκόσμιας Τράπεζας φέρνει αύξηση της φορολογίας και μέσω της παρακράτησης του φόρου μια άμεση μείωση στις μηνιαίες αποδοχές. Με απλά λόγια άμεση μείωση μισθών και συντάξεων.

Για την κυβέρνηση και ειδικά για τον υπουργό Οικονομικών το αφορολόγητο αποτελεί την ύστατη όπως λέγεται τουλάχιστον κόκκινη γραμμή, ωστόσο στα λόγια αυτή ήταν η διατύπωση και στην προηγούμενη διαπραγμάτευση με τον Ε. Τσακαλώτο να απειλεί τότε με παραίτηση αλλά τελικά να μειώνει το αφορολόγητο όριο.Κάπως έτσι και για όσους έχουν εισόδημα άνω των 8.000 ευρώ το χρόνο η αύξηση του φόρου είναι 800 ευρώ, δηλαδή όσο και ένας μισθός!

Πηγη: newsit.gr
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ