Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Ατιμώρητος ο δράστης της κλοπής των 120000€ απο το χρηματοκιβώτιο της ΟΣΥ!

Τον Ιούνη του ’10 120000€ εκλάπησαν απο το χρηματοκιβώτιο της ΟΣΥ στην οδό Παρνασσού 6 στου Ρέντη....


Μετα απο 6 έτη, ο Διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ κύριος Αναγνωστοπουλος, μας ανακοίνωσε σήμερα στη συνάντηση με την ΑΠ οτι η υπόθεση έκλεισε οριστικά, χωρίς να βρεθούν οι δράστες, οπως του απάντησε η εισαγγελία Πειραιά που είχε αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τότε δημοσιεύματα η κλοπή* έγινε χωρίς να υπαρχει παραβίαση του χρηματοκιβωτίου, δηλ απο άτομο που γνώριζε τη λειτουργεία του.

Επίσης με τα ίδια δημοσιεύματα φωτογραφίζονταν συγκεκριμένος υπάλληλος ως ο δράστης της κλοπής (αναφέρονταν μάλιστα και ομολογία!), χωρίς ομως να αποδειχθεί κατι αφού η τότε διοίκηση Καραγιαννοπουλου δεν κίνησε καμία διαδικασία!

Σε μια τόσο σοβαρή περίπτωση δεν έγινε ουτε Διοικητική εξέταση, ουτε καν «κλήση» δεν κόπηκε! Κατα μια διαβολική σύμπτωση δεν βρέθηκαν ουτε οι δίσκοι καταγραφής των καμερών παρακολούθησης του χώρου που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο εκείνο το τριήμερο (5-7 Ιούνη).

Ειναι κοινό μυστικό οτι η σαπίλα, η σύψη και η ατιμωρησία ειναι καθεστώς εδώ και χρόνια για συγκεκριμένες κλίκες στην ΕΘΕΛ (σήμερα ΟΣΥ).

Γνωρίζαμε και βλέπαμε οτι οι πολιτικές ηγεσίες των περασμένων δεκαετιών ενεθάρρυναν και ευλογούσαν ενίοτε όλο αυτό τον βούρκο.

Πιστεύαμε οτι η κάλυψη των Καραγιαννόπουλου-Οικονόμου θα έπαιρνε τελος και θα έπεφτε φως σε πολλές περιπτώσεις που ζητούσαν ενόχους αλλα μέχρι στιγμής υπήρχαν μόνο θύματα. Δυστυχώς το εξοργιστικό σήμερα δεν ήταν τόσο το πόρισμα μιας διεφθαρμένης εξουσίας.

Ήταν αυτό το «δεν μας ενδιαφέρει το παρελθόν απο δω και πέρα τι γίνεται» του Αναγνωστόπουλου προφανώς επηρεασμένος απο το «ξεμπερδεύουμε με το παλιό-κερδίζουμε το αυριο» του ΣΥΡΙΖΑ.

Η νέα διοίκηση των Αναγνωστόπουλου-Γεωργίου δείχνει να συμβιβάζεται με παθογένειες και αποφεύγει κάθε σύγκρουση είτε αυτό λέγεται διοικητικό-συνδικαλιστικό κατεστημένο,  είτε διαλεύκανση πράξεων του κοινού ποινικού δικαίου οπως αυτή της κλοπής τον Ιούνη του ´10.

Η στάση τους δημιουργεί επιπρόσθετα ερωτηματικά αφού το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε αποκατάσταση υπαλλήλων με σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα και για τα οποία οι διοικήσεις του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ τους κάλυπταν προκλητικά.**


Δημοσίευμα στο ΕΘΝΟΣ -  9/6/2010 - Μυστήριο με υπόθεση υπεξαίρεσης στην ΕΘΕΛ

Ερωτηματικά προκαλεί το κρούσμα υπεξαίρεσης περίπου 120.000 ευρώ, τα οποία προέρχονταν από τις εισπράξεις κομίστρων των αστικών λεωφορείων της Αθήνας (ΕΘΕΛ).

Η διάρρηξη έγινε στα γραφεία της εταιρείας στον Πειραιά αργά το απόγευμα της Κυριακής, ενώ, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, ένοχος φέρεται να είναι πρώην τμηματάρχης κομίστρου, ο οποίος μάλιστα, κατά πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν από την Αστυνομία, έχει ομολογήσει την πράξη του τα ξημερώματα της Τρίτης ύστερα από πολύωρη εξέταση στην Ασφάλεια.

Χθες, πάντως, ο συγκεκριμένος υπάλληλος, όπως επιβεβαίωσε στο «Εθνος» και η διοίκηση της εταιρείας, προσήλθε κανονικά στην εργασία του.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ο εν λόγω είχε απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο αμαξοστάσιο και είχε μετατεθεί διατηρώντας τον ίδιο βαθμό σε αυτό του Βοτανικού πριν από περίπου είκοσι ημέρες, κανείς δεν του είχε πάρει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου, τον οποίο μόνο αυτός ήταν σε θέση να γνωρίζει.

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν εργαζόμενοι στην εταιρεία, ουδείς είχε φροντίσει να αλλάξει τον συγκεκριμένο κωδικό για λόγους ασφαλείας.«Η διοίκηση έχει δικαίωμα να προβαίνει σε κυκλική εναλλαγή των εργαζομένων από αμαξοστάσιο σε αμαξοστάσιο», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΘΕΛ, Κωνσταντίνος Καραγιαννόπουλος.

Υποστηρίζει επίσης ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε ακόμα στα χέρια του τους κωδικούς, επειδή «ο αντικαταστάτης του δεν είχε αναλάβει πλήρως ακόμα, καθώς είναι χρονοβόρα η διαδικασία παράδοσης και παραλαβής σ’ αυτές τις θέσεις».

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΘΕΛ, πάντως, συμπληρώνει ότι έως χθες δεν είχε καμία πρόσθετη πληροφορία, καθώς η έρευνα σχετικά με το περιστατικό βρισκόταν στο στάδιο της προανάκρισης.

Πηγη: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ. Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ