Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Οι γερανοί ξανάρχονται στις λεωφορειολωρίδες

Γερανούς για τη φύλαξη των λεωφορειολωρίδων, που εδώ και πολύ καιρό θυμίζουν «ξέφραγο αμπέλι»...
επιστρατεύει η διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) προκειμένου να αναστρέψει τη φθίνουσα πορεία και την απαξίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας.

Την ίδια στιγμή, με στόχο να συμπιέσει το λειτουργικό κόστος των συγκοινωνιακών επιχειρήσεων, προωθεί εκτεταμένες συγχωνεύσεις-ενοποιήσεις ομοειδών υπηρεσιών και τομέων, οι οποίοι σήμερα λειτουργούν ξεχωριστά ανά συγκοινωνιακό φορέα (Οδικές Συγκοινωνίες – Σταθερές Συγκοινωνίες).

Παράλληλα, η διοίκηση του ΟΑΣΑ ανακοίνωσε χτες, ότι επεξεργάζεται σχέδιο για την κυκλοφορία και ηλεκτρικών λεωφορείων στο κέντρο της Αθήνας με στόχο την μείωση της ρύπανσης. Επίσης, διερευνά την εγκατάσταση ειδικών συστημάτων στα τρόλεϊ που θα μετρούν την ατμοσφαιρική ρύπανση, καθώς και την εγκατάσταση στα λεωφορεία άλλων συστημάτων που ελέγχουν τη συμπεριφορά των κινητήρων toyw και θα μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις λεωφορειολωρίδες που εδώ και πάρα πολύ καιρό «καννιβαλίζονται» συστηματικά, κυρίως από τα Ι.Χ και τα ταξί, η διοίκηση του ΟΑΣΑ σχεδιάζει να βγάλει και πάλι στους δρόμους δέκα γερανούς, οι οποίοι θα απομακρύνουν τα οχήματα που θα σταθμεύουν μέσα σε αυτές και θα λειτουργούν αποτρεπτικά για την κατάληψή τους.

Θα υπογραφεί μνημόνιο

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Πειραιά όπου Ι.Χ και ταξί, όχι μόνο κινούνται παράνομα -και χωρίς κανένα αστυνομικό έλεγχο- μέσα στις λεωφορειολωρίδες αντίθετης ροής, αλλά τις χρησιμοποιούν και για στάθμευση!

Για την αποτελεσματική φύλαξη των λεωφορειοδρόμων της Αττικής, των οποίων το συνολικό μήκος ανέρχεται σε περίπου 52 χιλιόμετρα, η διοίκηση του ΟΑΣΑ ετοιμάζεται να υπογράψει σχετικό μνημόνιο (με μετρήσιμα αποτελέσματα) με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αντίστοιχο μνημόνιο, το οποίο θα περιλαμβάνει συγκεκριμένους αριθμητικούς στόχους, που θα αποτυπώνονται κάθε μήνα σε ειδικές αναφορές, αναμένεται να υπογραφεί και με τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας. Υπενθυμίζεται, ότι αντίστοιχη συμφωνία με τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας είχε υπογραφεί και παλαιότερα, όμως το μόνο που ίσχυσε από εκείνη τη συμφωνία ήταν ...η δωρεάν μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς!

 Ενοποιήσεις και συγχωνεύσεις

Στο μεταξύ, προκειμένου να συμπιέσει ακόμα περισσότερο το λειτουργικό κόστος των συγκοινωνιακών επιχειρήσεων, η διοίκηση του ΟΑΣΑ σχεδιάζει να προχωρήσει μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε ενοποιήσεις-συγχωνεύσεις υπηρεσιών, που σήμερα λειτουργούν ξεχωριστά σε κάθε εταιρεία. Ήδη, προς την κατεύθυνση αυτή εργάζονται κοινές ομάδες εργασίας, προκειμένου να προσδιορίσουν τους τομείς κοινής δράσης. Μεταξύ άλλων, εξετάζεται να ενοποιηθούν οι υπηρεσίες του μάρκετινγκ, των ελεγκτών κομίστρου και των πληροφοριακών συστημάτων. Σε δεύτερο στάδιο, θα ενοποιηθούν οι τομείς του ανθρωπίνου δυναμικού, των οικονομικών υπηρεσιών και των προμηθειών.

Πηγη: ΤΑ ΝΕΑ
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ