Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016

Στο Περίπτερο του ΟΑΣΑ στη ΔΕΘ ο Τσίπρας - Ήταν ο πρώτος που έκανε χρήση της «έξυπνης κάρτας»

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε  το μεσημέρι το Περίπτερο του Ομίλου ΟΑΣΑ – Συγκοινωνίες Αθηνών, που βρίσκεται στη θέση 3 Stand 12 της 81ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος...
από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, την Υφυπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ Μαρίνα Χρυσοβελώνη και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Τον Πρωθυπουργό  υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος Ιωάννης Σκουμπούρης, οι επικεφαλής των διοικήσεων της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ, καθώς και εργαζόμενοι του Ομίλου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζει ο όμιλος ΟΑΣΑ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Αθήνας που χρησιμοποιούν τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.

Ήταν μάλιστα ο πρώτος πολίτης που έκανε χρήση της «έξυπνης κάρτας» περνώντας από τις πύλες εισόδου – εξόδου που θα εγκατασταθούν στο μετρό της Αθήνας στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ηλεκτρονικό εισιτήριο) που θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε όλα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας από το νέο έτος.

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας συμμετέχει στη φετινή 81η ΔΕΘ ως εκθέτης θέλοντας να ενημερώσει τους επισκέπτες της για το συγκοινωνιακό δίκτυο της Αθήνας και τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζει, όπως την Τηλεματική στα λεωφορεία και τρόλεϊ και το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Για το λόγο αυτό έχει μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη υλικό και εξοπλισμό του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (πύλες εισόδου – εξόδου και συσκευές έκδοσης και επικύρωσης «έξυπνων καρτών») προκειμένου να επιδεικνύει στους επισκέπτες της Έκθεσης τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΑ Τάσος Ταστάνης κατά την υποδοχή του Πρωθυπουργού η Τηλεματική στα λεωφορεία και τρόλεϊ που εφαρμόζεται ήδη με μεγάλη επιτυχία και το ηλεκτρονικό εισιτήριο που βρίσκεται στη τελική ευθεία εφαρμογής του, αποτελούν δύο έργα σταθμούς για τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και χαράζουν μια νέα εποχή στη λειτουργία τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ Ιωάννης Σκουμπούρης εξήγησε στον Πρωθυπουργό τον τρόπο λειτουργίας των νέων ακυρωτικών μηχανημάτων που θα λειτουργούν από τις αρχές Ιανουαρίου στα λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, αλλά και τη λειτουργία των πυλών εισόδου – εξόδου που θα αρχίσουν να λειτουργούν από το καλοκαίρι του 2017 στο μετρό της Αθήνας.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, αφού έλαβε την «έξυπνη κάρτα» που είχε φροντίσει ο ΟΑΣΑ να εκδοθεί στο όνομά του, τη χρησιμοποίησε περνώντας από τις πύλες εισόδου – εξόδου του μετρό, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποίησε την ίδια κάρτα και στα ακυρωτικά μηχανήματα, με τα οποία θα εξοπλιστούν τα λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, διαπιστώνοντας τη λειτουργικότητα και άμεση ανταπόκριση και των δύο συστημάτων.

Όπως είναι γνωστό με την υλοποίηση του έργου αυτού το χάρτινο εισιτήριο που χρησιμοποιείται σήμερα θα αντικατασταθεί σταδιακά από την ηλεκτρονική «έξυπνη κάρτα», βελτιώνοντας σημαντικά την πρόσβαση των επιβατών στα αστικά συγκοινωνιακά μέσα. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στον ΟΑΣΑ να εφαρμόσει ευέλικτες και πιο δίκαιες πολιτικές κομίστρου σε όφελος των επιβατών, διαφυλάσσοντας παράλληλα τα έσοδα των συγκοινωνιακών φορέων του ομίλου.Ο ΟΜΙΛΟΣ ΟΑΣΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ 81η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών συμμετέχει στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως εκθέτης (περίπτερο 3, Stand 12) προκειμένου να ενημερώσει τους επισκέπτες της για το συγκοινωνιακό δίκτυο της Αθήνας και τις νέες υψηλού επιπέδου τεχνολογίες που εφαρμόζει για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Τα επίσημα εγκαίνια του περιπτέρου θα γίνουν στις 11 π.μ της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου 2016.

Ειδικότερα, οι επισκέπτες του περιπτέρου των Συγκοινωνιών Αθηνών του Ομίλου (ΟΑΣΑ – ΣΤΑΣΥ – ΟΣΥ) θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν:

- Για το έργο της Τηλεματικής που εφαρμόζεται με επιτυχία από τον περασμένο Απρίλιο σε λεωφορεία και  τρόλεϊ και παρέχει σε πραγματικό χρόνο τη δυνατότητα ενημέρωσης του επιβατικού κοινού για τον ακριβή χρόνο άφιξης των οχημάτων, μέσω των τηλεματικών πινακίδων που έχουν τοποθετηθεί σε χίλιες στάσεις στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα, με την εφαρμογή “OASA Telematics” για τα κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές που παρέχεται δωρεάν, οι χρήστες τους μπορούν να πληροφορούνται 24 ώρες το 24ωρο τις αφίξεις λεωφορείων και τρόλεϊ και στις 7.500 στάσεις της Αττικής.

- Για την πορεία υλοποίησης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου η εφαρμογή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει από το νέο έτος. Με το έργο αυτό θα αντικατασταθούν σταδιακά τα χάρτινα εισιτήρια από την ηλεκτρονική «έξυπνη κάρτα», βελτιώνοντας σημαντικά την πρόσβαση των επιβατών σε όλα τα δημόσια Συγκοινωνιακά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παράλληλα το έργο επιτρέπει στον ΟΑΣΑ να εφαρμόσει ευέλικτες πολιτικές κομίστρου προς όφελος των επιβατών, διαφυλάσσοντας ταυτόχρονα τα έσοδα του Ομίλου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΑΣΑ έχει μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη πύλες εισόδου-εξόδου (διπλές για ΑΜΕΑ και μη ΑΜΕΑ), Αυτόματα Μηχανήματα έκδοσης Καρτών (ΑΜΕΚ) και επικυρωτικά μηχανήματα. Η επίδειξη στο χώρο θα περιλαμβάνει την έκδοση εισιτηρίου από τα ΑΜΕΚ και πέρασμα από την πύλη και άνοιγμα.

Σημειώνεται πως η Τηλεματική και το Ηλεκτρονικό Εισιτήριο, τα δύο αυτά έργα εκσυγχρονισμού και στρατηγικής σημασίας τα οποία χαράζουν μια νέα εποχή στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, θα παρουσιαστούν και σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 12.30 – 13.30 στο περίπτερο 15 της ΔΕΘ. 


Πηγη: epoli.gr
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ