Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Με μια κούτα έγγραφα απάντησε ο Σπίρτζης στη ΝΔ για τα χρέη των αστικών συγκοινωνιών

Με μία κούτα στην οποία εμπεριέχονταν έγγραφα αλλά και φωτογραφίες που αποδεικνύουν την κατάσταση που επικρατούσε στον ΟΑΣΑ όταν εκείνος...
παρέλαβε, απάντησε ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκηγια τα χρέη των αστικών συγκοινωνιών.

Ο κ. Σπίρτζης έδειξε από το βήμα της Βουλής φωτογραφίες που δείχνουν ότι στον ΟΑΣΑ καταμετρούσαν τα εισιτήρια με το… κιλό, καθώς οι αποθήκες του Οργανισμού στερούνται σύγχρονων συστημάτων logistics και μηχανογραφημένου συστήματος διακίνησης των προϊόντων κομίστρου. Η συνολική ζημία του Δημοσίου, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν πάνω από 30 εκατ. ευρώ.

 «Τα πράγματα με τις αστικές εταιρείες της Αθήνας δεν εξελίσσονται καθόλου καλά», είπε από την πλευρά του ο Κ. Χατζηδάκης. «Είναι τα οικονομικά στοιχεία που χειροτερεύουν συνεχώς. Τα έσοδα του ΟΑΣΑ μειώθηκαν 18% και το λειτουργικό έλλειμμα του ΟΑΣΑ είναι 25 εκατ. το 2015 έναντι πλεονάσματος το 2014», ανέφερε για να προσθέσει: «Ο Χρ. Σπίρτζης έκανε διάφορα κουβαρνταλίκια σάμπως να τα έκανε από την τσέπη του».


Ο κ. Σπίρτζης επεσήμανε ότι το έλλειμμα του ΟΑΣΑ είναι μειωμένο κατά 20 εκατ. ευρώ και ανακοίνωσε ότι:

- Έγιναν δράσεις εξοικονόμησης (ύψους 8,5 εκατ. ευρώ), που αφορούν κόστος προμηθειών μέσω ηλεκτρονικών διαγωνισμών, κόστος συμβάσεων παροχής υπηρεσίας μέσω δράσεων συνεργασίας με άλλους δημόσιους φορείς, όπως η Ελληνική Αστυνομία για την φύλαξη των σταθμών και τέλος επιχειρησιακό κόστος με ενοποιήσεις κρίσιμων τμημάτων σε επίπεδο Ομίλου.

- Βρίσκεται σε εξέλιξη χειρισμός για την εξυπηρέτηση του συσσωρευμένου ελλείμματος του Ομίλου μέσω ενός μοντέλου συμψηφισμού των δαπανών του ΟΑΣΑ προς το ελληνικό Δημόσιων, όπως ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, κτλ με τις γεγενημένες οφειλές των υπουργείων προς τον ΟΑΣΑ για την άσκηση κοινωνικών πολιτικών (ξεπερνούν τα 190 εκατ. ευρώ).

Πηγη: tvxs.gr
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ