Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Σε πρωτοφανείς διαστάσεις έχει φτάσει η εισιτηριοδιαφυγή

Σε πρωτοφανείς διαστάσεις έχει φτάσει πλέον το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής, με την ηγεσία του υπ. Υποδομών να εναποθέτει πλέον τις ελπίδες της στην εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, κάτι όμως που δεν προβλέπεται να συμβεί πριν το 2017...


Σύμφωνα με την Καθημερινή, η εισιτηριοδιαφυγή να κυμαίνεται μεταξύ 40 εκατ. και 60 εκατ. ετησίως, χρήματα τα οποία «λείπουν» από τα ταμεία και θα μπορούσαν να καλύψουν μέρος της μαύρης τρύπας των εταιρειών.

Μοναδική εξήγηση του φαινόμενου αποτελεί η αύξηση της λαθρεπιβίβασης, για την οποία όμως η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών επιδεικνύει εντυπωσιακή αδράνεια, παρά την εντυπωσιακή αιμορραγία των συγκοινωνιακών φορέων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2016 βρίσκει τις συγκοινωνιακές εταιρείες υπό εξαιρετικά ανησυχητικές συνθήκες, καθώς παρουσιάζουν μειωμένες πωλήσεις σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Συγκεκριμένα, το α΄ τρίμηνο του 2016 τα έσοδα από πωλήσεις εισιτηρίων και καρτών διαμορφώθηκαν στα 37,7 εκατ., καταγράφοντας μείωση 23,44% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2015 (49,2 εκατ.).

Οι χειρότερες επιδόσεις του τριμήνου αναλογούν στον Μάρτιο, με τα έσοδα να περιορίζονται κατά 30,8% και να διαμορφώνονται στα 11,9 εκατ. από 17,3 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο του 2015.
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ