Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Ήταν κάποτε ένα υπουργείο που το έλεγαν «Μεταφορών»….

Αυτό κι εάν θα πει μπάχαλο. ΔΕΚΟ έμπαιναν κι έβγαιναν από τη λίστα του υπουργείου Οικονομικών για ένταξη στο νέο υπερ-Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων....


Τελικά, ύστερα από παλινωδίες, στην υπό σύσταση «Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ)», θυγατρική του νέου υπερ-Ταμείου, εισφέρονται τα ΕΛΤΑ, ο ΟΣΕ και οι αστικές συγκοινωνίες (ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ).

Πιθανότατα, σε δεύτερο στάδιο κι άλλες έξι ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΒΟ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ), ενώ στον έλεγχο του σημερινού ΤΑΙΠΕΔ παραμένουν ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, «Ελ. Βενιζέλος», Εγνατία Οδός, ΟΤΕ, κτλ.

Ποιο υπουργείο δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα, αφού χάνει την «υψηλή εποπτεία» σχεδόν του συνόλου των οργανισμών του; Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το οξύμωρο είναι ότι, πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος πρόλαβε να αλλάξει, με πρόσωπα της αρεσκείας του τις διοικήσεις, αναφέρθηκε με θετικά σχόλια για το νέο υπερ-Ταμείο.    

«Μία από τις επιτυχίες που είχαμε στη διαπραγμάτευση του καλοκαιριού ήταν ακριβώς η ίδρυση του υπερ-Ταμείου. Ήταν, ότι θα σταματήσουμε να κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις στη λογική του ΤΑΙΠΕΔ: δηλαδή, το μόνο που θα νοιάζει,  θα είναι να υπάρχει δημόσια περιουσία προς πώληση και να μη μας νοιάζει ούτε το τίμημα, ούτε οι συνέπειες, ούτε τίποτε άλλο.

Και να ιδρυθεί το νέο Ταμείο, το οποίο θ’ αξιοποιεί τη δημόσια περιουσία, με συγκεκριμένο σχέδιο και τις βέλτιστες αποδόσεις για τη χώρα, για τον ελληνικό λαό και την εξυπηρέτηση του χρέους βεβαίως», ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό, συμπληρώνοντας:

«θα δούμε πόσες θα γίνουν και θα δούμε αν είναι ιδιωτικοποιήσεις ή αν είναι ένα άλλο μοντέλο. Κανείς δε λέει και δεν ισχυρίζεται από μας ότι το Ελληνικό, ας πούμε, δεν πρέπει ν’ αξιοποιηθεί ως περιουσία. Κανείς από μας δε λέει ότι η δημόσια περιουσία πρέπει να βαλτώνει και ν’ απαξιώνεται.

Αλλά είναι άλλο αυτό,  άλλο η συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, άλλο το να βρούμε τις βέλτιστες λύσεις και να έχουμε και συγκεκριμένη κατεύθυνση και είναι άλλο να πουλάμε ή να παραχωρούμε τη δημόσια περιουσία και να μη μας νοιάζει, ούτε τα μειονεκτήματα που έχουν αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις, ούτε τα έσοδα που θα έχει το κράτος, ούτε το τι θα πληρώνει ο ελληνικός λαός».

Πηγη: metaforespress.gr
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ