Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ: Οταν σε εκπλήσσει ένας οδηγός λεωφορείου!

Μικρές καθημερινές εκπλήξεις! ...Σε ποιον δεν αρέσουν;..


Και πόσο μάλλον όταν έρχονται να ανατρέψουν ένα από τα πολλά αρνητικά στερεότυπα και αντιλήψεις που σχηματίζουμε στο μυαλό μας καθημερινά! “Κάπως έτσι λοιπόν με αιφινιδίασε θετικά ένας οδηγός λεωφορείου.....

Δυστυχώς πολλές φορές οι οδηγοί στα λεωφορεία δεν είναι πάντα πολύ πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν τους επιβάτες και να απαντήσουν στις απορίες τους. “Μην μιλάτε στον οδηγό!” λέει συχνά ένα κολλημένο χαρτί δίπλα στην θέση του. Τελικά νιώθεις άσχημα να ρωτήσεις οτιδήποτε στον οδηγό, αφού φοβάσαι για το πως θα αντιδράσει και τι θα σου πει.

Κάποιες φορές ορισμένα περιστατικά έρχονται όμως να ανατρέψουν την άποψη που έχουμε για κάποια θέματα

Ήταν Τρίτη απόγευμα και μετά τη δουλειά επιβιβάστηκα στο Σύνταγμα στο λεωφορείο με προορισμό το ΟΑΚΑ. Μπαίνοντας στο λεωφορείο από την μπροστινή πόρτα, ο οδηγός γύρισε να κοιτάξει, και χαμογελόντας μου είπε “Καλησπέρα”.

Η αλήθεια είναι ότι αιφνιδιάστηκα.

Και συνέχισε λέγοντας μου “κρίμα μόλις έχασες και το λεωφορείο, δυστυχώς εγώ φεύγω σε 20 λεπτά”. Στην συνέχεια τον ρώτησα κάτι και αφού μου απάντησε με την ίδια προθυμιά και χαμόγελο, τον ευχαρίστησα και πήγα να καθίσω.”

Η συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου ήταν αρκετή για να μου φτιάξει την διάθεση εκείνο το απόγευμα και να μου αλλάξει λίγο την εντύπωση που είχα σχηματίσει στο μυαλό μου.

Βέβαια κάποιοι θα σκεφτούν ότι η συμπεριφορά αυτή είναι απλώς το αυτονόητο και δεν θα έπρεπε να με εκλήσσει, κι όμως δυστυχώς δεν είναι πάντα έτσι και ειδικά στην Ελλάδα. Μια καλή κουβέντα και μια ζεστή καλημέρα είναι τόσο ωραία και πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται κι από ένα χαμόγελο.

Μακάρι να μας εξέπλητταν πιο συχνά παρόμοια συμβάντα.. ή μπορείς να το κάνεις και αντίστροφα! “Εξέπληξε” κι εσύ τους ανθρώπους γύρω σου, στο δρόμο, στο λεωφορείο, στο φούρνο, στη γειτονιά, με ένα χαμόγελο, μια καλή κουβέντα ή απλά μια καλημέρα!

e-mail της Α.Μ.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ;

Ακούστε τι είπε ο Λεωνίδας Σκούλος  στην εκπομπή του Δημήτρη Γιαγτζόγλου....Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ