Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Απάνθρωπη αντίδραση ενός οδηγού λεωφορείου του ΟΑΣΑ!

Το καταγγέλλει μια τυφλή γυναίκα...


Όπως υποστηρίζει της ζήτησε να κατέβει από το όχημα επειδή είχε μαζί το σκύλο οδηγό της.

Οταν η Ιωάννα Μαρία, τυφλή εκ γενετής, ανέβηκε στο λεωφορείο μαζί με το σκύλο οδηγό της για να πάει στο μετρό του Χαλανδρίου δεν μπορούσε να φανταστεί την αντίδραση που θα αντιμετώπιζε, όπως καταγγέλλει από τον οδηγό του λεωφορείου.

«Βγήκε από την καμπίνα και μου είπε ότι ο σκύλος δεν επιτρέπεται στο λεωφορείο και μετά το γύρισε στο γεγονός ότι ο σκύλος δεν φορούσε φίμωτρο, του εξήγησα ότι υπάρχει νομοθεσία που επιτρέπει σε σκύλους οδηγούς να μπαίνουν χωρίς φίμωτρο» λέει στην κάμερα του STAR, η κ. Γκέρτσου.

Στη συνέχεια όπως λέει ο οδηγός σταμάτησε το λεωφορείο, δύο στάσεις μετά την επιβίβαση της και κάλεσε την αστυνομία.

«Βγήκα στην πόρτα του λεωφορείου ζήτησα να ακολουθηθεί η νόμιμη οδός, οι αστυνομικοί στο δρόμο για το τμήμα με υποστήριξαν γιατί έτσι όπως τους κάλεσε ο οδηγός δεν ήξεραν οι άνθρωποι ότι είχαν να κάνουν με τυφλή» προσθέτει.

Η Μέη είναι ο σκύλος οδηγός της κυρίας Γκέρτσου εδώ και 7 χρόνια. Όπως η ίδια λέει χαρακτηριστικά είναι τα μάτια της.

Ο οδηγός υποστήριξε πως έκανε λάθος διότι δεν γνώριζε την νομοθεσία και του επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο.Τι ορίζει η νομοθεσία

Από τις 3 Αυγούστου του 2010 ισχύει ο νόμος 3668/2010, που στο άρθρο 16, παρ.7 αναφέρει ότι επιτρέπεται σε ΟΛΑ ΤΑ Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και σε ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους η είσοδος σκύλων οδηγών τυφλών ατόμων.

Μάλιστα υπάρχει και σχετική εγκύκλιος που εκδόθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2014 από το Υπουργείο Υγείας στην οποία ξεκάθαρα αναφέρεται ότι «Οι αναφερόμενες κατηγορίες ζώων θεωρούνται ως ισότιμοι με τους πολίτες που εξυπηρετούν και για αυτό το σκοπό προστατεύονται από τις διατάξεις της Πολιτείας» και «επιτρέπεται η είσοδος σκύλων βοηθείας για τυφλά άτομα και άλλα άτομα με αναπηρίες, σε αίθουσες πελατών των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών».

Τι λέει ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ για το περιστατικό με τον σκύλο

Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, Λεωνίδας Σκούλος δήλωσε ότι ο οδηγός του λεωφορείου δεν γνώριζε ότι οι σκύλοι που συνοδεύουν άτομα με προβλήματα όρασης επιτρέπεται να επιβαίνουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς....


Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ