Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου της ΟΣΥ από το Ελληνικό

Ομάδα εργασίας συγκροτείται για την εξεύρεση κατάλληλων χωρών μετεγκατάστασης του αμαξοστασίου της ΟΣΥ, του εργαστηρίου οχημάτων και του δημοσίου ΚΤΕΟ από το χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό...


Πιο συγκεκριμένα, σε απόφαση της υφυπουργού Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, αναφέρεται πως η αναζήτηση των κατάλληλων χώρων για την μετεγκατάσταση των παραπάνω υποδομών προσδιορίζεται στην περιοχής της νοτιοανατολικής Αττικής, χωρίς ωστόσο η απαίτηση αυτή να είναι δεσμευτική για τις εναλλακτικές προτάσεις, που θα υποβληθούν στην ομάδα εργασίας.

"Η μετεγκατάσταση των ανωτέρω υποδομών δύναται να υλοποιηθεί είτε σε έναν ενιαίο χώρο, είτε σε περισσότερους, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις ως προς την έκταση, τις χρήσεις γης και τις οδικές προσβάσεις.

Ειδικά για τη μεταφορά του αμαξοστασίου της ΟΣΥ Α.Ε., οι εναλλακτικές προτάσεις θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τον περιορισμό, όσο είναι δυνατόν, των νεκρών χηματοχιλιομέτρων των λεωφορείων και των επιπτώσεων στο συγκοινωνιακό έργο του Οργανισμού", όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Η ομάδα είναι οκταμελής και αποτελείται, μεταξύ άλλων, από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών - γενική γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, του υπουργείου Επικρατείας, του ΤΑΙΠΕΔ, της ΕΤΑΔ, την Ελληνικό ΑΕ, τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ και θα πρέπει να υποβάλλει στην υφυπουργό έκθεση με τις δυνατές εναλλακτικές προτάσεις των διαθέσιμων χώρων για την μετεγκατάσταση των τριών παραπάνω χρήσεων.
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ