Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

48ωρη απεργία των καθαριστριών της Ο.ΣΥ

Οι καθαρίστριες των λεωφορείων της Ο.ΣΥ. προχωρούν σε 48ωρη απεργία την Μ. Δευτέρα 25/4 και την Μ Τρίτη 26/4 και ζητούν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων μας με συμμετοχή και βοήθεια στην περιφρούρηση της απεργίας!...

Για μια ακόμα φορά η εργολαβική εταιρία ΛΙΝΚ ΑΠ που έχει αναλάβει την καθαριότητα των λεωφορείων των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών αφήνει τις εργαζόμενες απλήρωτες.

Ο εργολάβος κατέθεσε πριν από λίγες μέρες στο λογαριασμό των καθαριστριών 420 ευρώ λέγοντάς τους πως το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε δώρο Πάσχα και προκαταβολή μισθού (Απριλίου). Αυτά τα χρήματα είναι λιγότερα και από το χαμηλότερο μηνιάτικο που πληρώνει ο εργολάβος – τα ποσά που πληρώνει τις καθαρίστριες διαφέρουν ανάλογα με το αμαξοστάσιο και κυμαίνονται από 450 έως 570 για 6ωρη νυχτερινή, βαριά και ανθυγιεινή εργασία.

Με αυτή την προειδοποιητική απεργία οι καθαρίστριες της Ο.ΣΥ. ζητούν

-  άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων τους, δώρων και επιδομάτων,

-  άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου Siranush Chorekcyan από το αμαξοστάσιο του Πειραιά,

- άμεση εξόφληση των 3 οφειλόμενων μισθών από το 2013,

-  άμεση διακοπή των εκφοβιστικών ενεργειών της εργοδοσίας προς τις εργαζόμενες,

- τήρηση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, της εργατικής νομοθεσίας και όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Στα βήματα της νικηφόρας απεργίας του Γενάρη


Οι καθαρίστριες της Ο.ΣΥ. από το αμαξοστάσιο του Ελληνικού είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και πριν από μερικούς μήνες. Συγκεκριμένα από τις 26 Γενάρη και για 10 μέρες οι καθαρίστριες στο Ελληνικό απεργούσαν διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 3 μηνών και το δώρο Χριστουγέννων από την εργολαβική εταιρία Λινκ Απ.

Ο αγώνας τους δικαιώθηκε, καθώς ο εργολάβος αναγκάστηκε να πληρώσει ποσά που έφταναν έως και τα 3.000€ σε κάθε εργαζόμενη. Επίσης λόγω της απεργίας των καθαριστριών του Ελληνικού ο εργολάβος αναγκάστηκε να πληρώσει τις εργαζόμενες και στα υπόλοιπα αμαξοστάσια.Πηγη: xekinima
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ