Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

«Αφαντα» από τους δρόμους τα λεωφορεία

Μεγάλη μείωση επιβατικής κίνησης που για ορισμένες μήνες μέσα στο 2015 άγγιξε και το 30% σημειώνει και η ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ)...


Κύρια αιτία είναι η κατάργηση αλλά και η μείωση των δρομολογίων, αλλά και το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος αριθμός λεωφορείων είναι παροπλισμένος στα αμαξοστάσια, με τους επιβάτες να περιμένουν πάνω από 50 λεπτά στις στάσεις!

Μάλιστα η διοίκηση της ΟΣΥ προχώρησε στη συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα διαμορφώσει προτάσεις για τη βελτίωση του στόλου των λεωφορείων και των τρόλεϊ της πρωτεύουσας και θα αξιολογήσει τις ανάγκες της εταιρείας, εν όψει της απόσυρσης ανησυχητικά μεγάλου αριθμού οχημάτων παλαιότερης τεχνολογίας λόγω της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Ο συγκοινωνιακός φορέας θα διερευνήσει τη χρηματοδότηση των αναγκών της μέσω του νέου ΕΣΠΑ, αν και τα κονδύλια του σχετικού επιχειρησιακού προγράμματος (Υποδομές & Περιβάλλον) είναι δεσμευμένα σε μεγάλα έργα και τα διαθέσιμα χρήματα είναι ελάχιστα.

Σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στη «Δι@ύγεια», συστάθηκε επιτροπή για «τη διαμόρφωση πρότασης βελτίωσης του στόλου και την αξιολόγηση των αναγκών προμήθειας νέων λεωφορείων ή τρόλεϊ». Έργο της είναι η αξιολόγηση των υφιστάμενων στοιχείων για τη λειτουργική κατάσταση του στόλου της ΟΣΥ, την αποτύπωση των μεσοπρόθεσμων αναγκών και τον χρονικό καταμερισμό τους.

Επίσης, η Επιτροπή θα αναλάβει την αξιολόγηση των δυνατοτήτων «αξιοποίησης ενδεχόμενων δράσεων με σκοπό την αξιοποίηση του εγχώριου δυναμικού της χώρας συνδυαστικά ή μη» για την προμήθεια λεωφορείων.

Σύμφωνα με μελέτη που έχει συνταχθεί για λογαριασμό της ΟΣΥ το 2023 θα έχουν απομείνει μόλις 800 από τα περισσότερα από 2.000 διαθέσιμα σήμερα λεωφορεία.

Πηγη: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ