Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Λίστα... εκφοβισμού με τα ονόματα 111 ελεγκτών του ΟΑΣΑ

Σε... «προγραφές» ελεγκτών του μετρό που υποδεικνύουν με... όνομα και επώνυμο, προχώρησαν τα μέλη της αναρχικής ομάδας που το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 προκάλεσαν φθορές στον σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι...


Σε μια πρωτοφανή κίνηση για ομάδα αναρχικών, σε κείμενο που αναρτήθηκε στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου Indymedia, δημοσιεύονται τα στοιχεία ταυτότητας 111 ελεγκτών, οι οποίοι αποκαλούνται «ρουφιάνοι». Οι συντάκτες του κειμένου καλούν όποιον ενδιαφέρεται «αν γνωρίζεις κάποιον, στη γειτονιά σου, στην πολυκατοικία σου συμπεριφέρσου του ανάλογα»!

Το κείμενο αναφέρεται στη λεηλασία των ζωών μας που «περιλαμβάνει πολλά: περικοπές μισθών -συντάξεων -επιδομάτων, αυξήσεις φόρων, τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος και βέβαια μπόλικη ανεργία. Στις μετακινήσεις μας στην πόλη πηγαίνοντας για δουλειά, για αγορές ή για να διασκεδάσουμε "προσπερνούμε" σεκιούριτι και μπάτσους, αντικρίζουμε το μάτι του "μεγάλου αδερφού" σε κάθε μας βήμα...».

«Μέσα σε αυτά τα πλαίσια το βράδυ του Σαββάτου 12/3/16, παρεμβήκαμε στο κέντρο της μητρόπολης, στο σταθμό του ηλεκτρικού και του μετρό στο Μοναστηράκι, σπάζοντας τα μηχανήματα έκδοσης και ακύρωσης των εισιτηρίων, βάζοντας το δικό μας λιθαράκι στο χτίσιμο αναχωμάτων ενάντια στη διαρκή υποτίμηση των ζωών μας, και στο πεδίο των μετακινήσεων», ισχυρίζονται οι σύντροφοι-συντρόφισσες που υπογράφουν το κείμενο. Ως υστερόγραφο, παραθέτουν 111 ονόματα φερόμενων ως ελεγκτών που -άγνωστο πώς- βρέθηκαν στη διάθεσή τους!

«Ρουβίκωνας»

Στην ίδια ιστοσελίδα δημοσιεύτηκε επίσης κείμενο της γνωστής αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Σε αυτό ισχυρίζονται ότι τα όπλα στην πορεία των αναρχικών, ναι μεν ήταν αληθινά, αλλά δεν ήταν δικά μας και λένε ότι ο οπλισμός ανήκει σε άλλη συλλογικότητα - με την οποία είχε συνδιοργανωθεί η πορεία κατά της μαφίας των ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων. Αποδίδουν δε τη σύνδεση του «Ρουβίκωνα» με τα όπλα σε... δημοσιογραφικές σκοπιμότητες, προκειμένου «να προετοιμαστεί το έδαφος για κατασταλτικές κινήσεις, που ενδεχομένως δρομολογεί για τη συλλογικότητά μας».

«Ημασταν συνδιοργανωτές της συγκεκριμένης διαδήλωσης, γνωρίζαμε και συμφωνήσαμε με όλα τα χαρακτηριστικά της. Την εικόνα του βίντεο κοιτάξτε την καλά γιατί είναι εικόνα από το μέλλον...», σημειώνεται στο κείμενο.

Πηγη: ΕΘΝΟΣ

Ο χαφιές του 1,40 € - Πόσο κοστίζει η αξιοπρέπεια;

 Πόσο η ανθρώπινη ζωή και πόσο εύκολη έχει γίνει η ρουφιανιά στις μέρες μας;..

Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ