Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Σεκιουριτάς «τραμπούκισε» μετανάστη στον ΗΣΑΠ: Εδώ κάνω κουμάντο εγώ [video]

Η ΣΤΑΣΥ ζητά την απομάκρυνση του σεκιούριτι που τα έβαλε με Αφρικανό...


Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από μια επιβάτη και αναρτήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Διαδίκτυο, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και οργή για τον υπάλληλο.

Στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.» τονίζει πως «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη συμπεριφορά του υπαλλήλου φύλαξης (security), υπάλληλο της εταιρείας JCB με την οποία υπάρχει συνεργασία, κατά αλλοδαπού επιβάτη, το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου, στο σταθμό «Κηφισιά» της γραμμής 1 του δικτύου.

Όπως αναφέρεται «η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου υπαλλήλου από το δίκτυό της και κινεί, επίσης άμεσα, τη διαδικασία ενεργοποίησης των ρητρών που προβλέπονται στη σύμβαση με την εταιρεία security JCB και αφορούν την ενδεχόμενη πρόκληση ζημίας των «Σταθερών Συγκοινωνιών» εξ αιτίας  της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της».

Στο βίντεο, το οποίες τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο των social media, απεικονίζεται ένας άντρας από την Αφρική να μεταφέρει μια μεσαίου μεγέθους βαλίτσα σε ένα άδειο -δεν έχει παρά ελάχιστους επιβάτες – βαγόνι.

Ο υπάλληλος τον πλησιάζει και σε επιθετικό τόνο του φωνάζει πως δεν πρέπει να έχει την αποσκευή εκεί, αλλά μόνο στο τελευταίο βαγόνι του συρμού – κάτι δηλαδή που ισχύει για τα ποδήλατα.

Το ζήτημα, όμως, δεν δημιουργείται από αυτή καθεαυτή την παρατήρηση του υπαλλήλου, αλλά από το ύφος του και τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί προς τον μετανάστη, που πολλοί χαρακτηρίζουν έως και ρατσιστική.Πηγη: masternews.gr - Πηγη βίντεο: alfavita.gr

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ: Με αφορμή το θλιβερό επεισόδιο σε συρμό της ΣΤΑ.ΣΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή το θλιβερό επεισόδιο, που διαδραματίστηκε την Κυριακή 14/2 σε συρμό στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ, θεωρούμε αναγκαίο να καταδικάσουμε προσβλητικές και ακραίες συμπεριφορές, απ’ όπου και εάν προέρχονται, ιδιαίτερα, μάλιστα, εάν έχουν ρατσιστικά χαρακτηριστικά...Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ