Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016

Κατσώτης: Να σταματήσει η τρομοκρατία των εργαζομένων στην καθαριότητα των αμαξοστασίων της ΟΣΥ [video]

Την τρομοκρατία και τη συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων από...
την εταιρεία «LINKUP» που έχει αναλάβει την καθαριότητα των αμαξοστασίων της «Οδικές Συγκοινωνίες» (ΟΣΥ) ΑΕ, του ομίλου ΟΑΣΑ, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής....

Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από 3 έως 9 μήνες, δεν πληρώνονται δώρα, επιδόματα και υπερωρίες, ενώ πολλές φορές εξαναγκάζονται να υπογράφουν ότι παίρνουν πολύ μεγαλύτερα ποσά από αυτά που πραγματικά εισπράττουν.
Επίσης η εταιρεία δεν τηρεί τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, δεν παρέχει στους εργαζόμενους ούτε τα υλικά καθαριότητας, με αποτέλεσμα να τα αγοράζουν από την τσέπη τους. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ήρθαν αντιμέτωποι με την απειλή της απόλυσης και την προσπάθεια να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό.

Ο Χρήστος Κατσώτης επισήμανε ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης που συνεχίζει την πολιτική της ιδιωτικοποίησης τομέων του Δημοσίου, όπως με την καθαριότητα που την αναθέτει σε εργολάβους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε να μη γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου, να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα, να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος και να υπογραφούν από την ΟΣΥ συμβάσεις έργου αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας.

Π. Σγουρίδης: Μόνο μια φορά επιβλήθηκε πρόστιμο!Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παναγιώτης Σγουρίδης, επί της ουσίας κάλυψε την επιχείριση, υποστηρίζοντας ότι από τους ελέγχους που έκανε το ΣΕΠΕ, μόνο μια φορά βρέθηκε ότι η εταιρεία πρέπει να πληρώσει πρόστιμο. Συμπλήρωσε ότι το ΣΕΠΕ έχει σταλθεί να κάνει έλεγχο σε ολόκληρη την εταιρεία και το υπουργείο αναμένει τα αποτελέσματα.

Επίσης απέρριψε το ενδεχόμενο να γίνουν μόνιμες οι καθαρίστριες με το επιχείρημα ότι η ΟΣΥ δεν έχει τέτοιες θέσεις.

Χρ. Κατσώτης: Οι εργολάβοι παραβιάζουν τα πάνταΣτην δευτερολογία του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, υπογράμμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται ερωτήσεις για το ρόλο των εργολάβων στην καθαριότητα. «Είναι γνωστό ότι ασκούν τρομοκρατία και παραβιάζουν τα πάντα, είπε.

Ο Χρήστος Κατσώτης επισήμανε ότι δεν μπορεί να έρχεται ο υφυπουργός και να λέει ότι «ο εργολάβος είναι μια χαρά», υπενθυμίζοντας ότι πολλές φορές το ΣΕΠΕ δεν βρίσκει στοιχεία γιατί οι εργαζόμενοι εξαναγκάζοντε με τον εκβιασμό της απόλυσης να υπογράφουν για χρήματα που δεν πήραν. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες από τις καθαρίστριες και τα σωματεία των εργαζόμενων.
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ