Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Αδικα περιμένετε το λεωφορείο... 1.050 έχουν γίνει "κουφάρια" και χρησιμοποιούνται για ανταλλακτικά

Εχουμε περίπου 2.100 λεωφορεία και κυκλοφορούν μόλις 1.050, τα άλλα έχουν γίνει "κουφάρια" από τα οποία χρησιμοποιούνται ανταλλακτικά για όσα λειτουργούν, είπε Στο Κόκκινο και την Φυλή των Φίλων του Κ.Αρβανίτη συνδικαλιστής του ΟΑΣΑ...

 «Εχουμε έναν αριθμό της τάξης των 1.000 λεωφορείων ακινητοποιημένο», υπογράμμισε ο Ηλίας Γκιουλάκης, μέλος του Δ.Σ. του συνδικαλιστικού φορέα των εργαζόμενων.

«Ολο αυτό το διάστημα των τελευταίων 5-6 χρόνων προσπαθούσαν να απαξιώσουν το συγκοινωνιακό έργο. Είχαν βρει σαν λύση τη μείωση του συγκοινωνιακού έργου για να καλύψουν τις ανάγκες: δεν έχουμε οδηγούς; μειώνουμε το συγκοινωνιακό έργο, εκεί που έχουμε 10 λεωφορεία, τα κάνουμε 5», όπως σημείωσε.

Την ίδια ώρα, αντίστοιχη συρρίκνωση πραγματοποιήθηκε και στο δυναμικό: «Επειγόντως χρειαζόμαστε οδηγούς ... 910 φύγανε με υποχρεωτικές μετατάξεις, όχι αυτοβούλως ... είμαστε γύρω στους 3.400 ... για να κάνουμε το συγκοινωνιακό έργο χρειαζόμαστε γύρω στα 1.500 άτομα λίαν επιεικώς. Δεν μιλάω για τεχνίτες που επίσης δεν υπάρχουν.

Είναι ένας τεχνίτης στη βάρδια ... τα δρομολόγια στην παρούσα φάση δεν εκτελούνται ... γύρω στις 200 βάρδιες ημερησίως δεν εκτελούνται στο λεκανοπέδιο», κατά τον κ.Γκιουλάκη.

Ο συνδικαλιστής αναφέρθηκε επίσης και σε υποθέσεις που χρήζουν διερεύνησης στον ΟΑΣΑ , όπως οι πληροφορίες ότι υπάρχουν οχήματα που -αν και ακινητοποιημένα- έχουν ασφαλιστεί, στην ίδια εταιρεία, που εδώ και χρόνια μονοπωλεί τις ασφάλειες στα οχήματα του ΟΑΣΑ. Αυτά, την ώρα που σε οποιαδήποτε ασφαλιστική πλέον μπορεί κανείς άμεσα να ασφαλίσει οποιοδήποτε όχημα επισκευαστεί, προκειμένου να κυκλοφορήσει νόμιμα.

Οσον αφορά το θέμα της συλλογικής σύμβασης εργασίας, «υπάρχει μία δέσμευση από το υπουργείο ότι θα υπογράψουμε ... περιμένουμε να υλοποιηθεί. Οπως ανακοίνωσε και η διοίκηση θα ξεκινήσουν συζητήσεις και μέχρι τέλος Μαρτίου θα πρέπει να υπογραφεί».

Ακούστε:

Πηγη: stokokkino.gr
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ