Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Δεν φαντάζεστε πόσα εκατ. ευρώ ετησίως κοστίζει στον ΟΑΣΑ η λαθρεπιβίβαση

Να «κλείσει την πόρτα» στους λαθρεπιβάτες των αστικών συγκοινωνιών επιχειρεί το υπουργείο Υποδομών, χωρίς ωστόσο ακόμη να έχουν ληφθεί σχετικά μέτρα...

Η κατάργηση του σώματος εθελοντών ελεγκτών –που κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των πολλαπλών προβλημάτων που σημειώθηκαν κυρίως από τη συμπεριφορά των ελεγκτών– δεν συνοδεύτηκε από κάποιον άλλο μηχανισμό ελέγχου, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή πρακτικώς να μη διενεργούνται έλεγχοι εισιτηρίων.

Η λαθρεπιβίβαση κοστίζει στον ΟΑΣΑ (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών) ποσό μεγαλύτερο των 40 εκατ. ευρώ ετησίως και η δεινή κατάσταση των οικονομικών των οργανισμών επιβάλλει το άμεσο «μπάλωμα» της τρύπας.

Το υπουργείο Υποδομών επεξεργάζεται ένα συνολικό σχέδιο αναδιάρθρωσης των εταιρειών αστικών συγκοινωνιών, σύμφωνα με τις επιταγές του μνημονίου, η υλοποίηση του οποίου όμως παρουσιάζει καθυστερήσεις.

Από τις βασικές προβλέψεις για την καταπολέμηση της μαύρης τρύπας την οποία προκαλεί η λαθρεπιβίβαση είναι η υποχρέωση εισόδου όλων των επιβατών από την μπροστινή πόρτα των λεωφορείων και τρόλεϊ ώστε ο οδηγός να πραγματοποιεί τον έλεγχο του εισιτηρίου.

Πρόκειται για προσωρινή πρόβλεψη η οποία θα τεθεί σε ισχύ μέχρι την έναρξη λειτουργίας του αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου (έξυπνο εισιτήριο) σε περίπου ένα χρόνο, το οποίο αναμένεται να περιορίσει την εισιτηριοδιαφυγή σχεδόν σε μηδενικό επίπεδο.

Παράλληλα, το έξυπνο εισιτήριο αποτελεί το βασικότερο όπλο κατά της διακίνησης λαθραίων εισιτηρίων, η οποία λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις πλήττοντας ανεπανόρθωτα τα οικονομικά των οργανισμών.

Πηγη: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ