Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Μικρές κυρώσεις σε διαδηλωτές για παρακώλυση συγκοινωνιών

Εως και ατιμώρητοι θα παραμένουν διαδηλωτές και όσοι παρακωλύουν συγκοινωνίες και επικοινωνίες αλλά και όσοι παρεμποδίζουν τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης...


Στα άρθρα 27 και 28 του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι όποιος παρεμποδίζει τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και την επικοινωνία (τηλεγράφου, αυτοκινητοδρόμου, σιδηροδρόμου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου) τιμωρείται με φυλάκιση ενός έτους.

Εάν η πράξη είχε σημαντική διάρκεια, επιβάλλεται ποινή τριών ετών, ενώ αν ήταν μικρής έκτασης ή διάρκειας, επιβάλλεται φυλάκιση έξι μηνών.

Επίσης το δικαστήριο μπορεί να απαλλάξει τον δράστη «εφόσον ο δράστης τέλεσε την πράξη για την προάσπιση μείζονος κοινωνικού συμφέροντος».

Αλλαγές υπάρχουν και στις διατάξεις περί αστικής ευθύνης του Τύπου.

Ειδικότερα, καταργείται η ελάχιστη προβλεπόμενη χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης εκ μέρους του ιδιοκτήτη του εντύπου έναντι αδικηθέντος που έχει θιγεί η τιμή και η υπόληψή του λόγω δημοσιεύματος.

Το ύψος της αποζημίωσης επαφίεται στην κρίση του δικαστηρίου, το οποίο λαμβάνει κατ’ αναλογίαν υπόψη του συγκεκριμένα στοιχεία για να προσδιορίσει τη σοβαρότητα της πράξης.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα ανασκευής του δημοσιεύματος, η οποία εφόσον γίνει, αίρει –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων– το δικαίωμα αξίωσης αποζημίωσης.

Πηγη: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ