Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Παραλίγο τραγωδία: Οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΑ λιποθύμησε στο τιμόνι!

Μετά από μια τρελή πορεία, ευτυχώς χωρίς θύματα!...


Ο Γιώργος, συνάδελφος μας, εχτές (30/11/2015) εν ώρα υπηρεσίας, κυριολεκτικά επάνω στο τιμόνι ,υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο.

Από τύχη είχαμε μόνο υλικές ζημιές, αφού βρισκόταν σε ανωφέρεια και επιβράδυνε προσεγγίζοντας  στάση.


Αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος του Λ/Φ, το οποίο σταμάτησε σε δύο σταθμευμένα οχήματα, επιφέροντας μικρές υλικές ζημιές.


Στο σημείο έσπευσαν αμέσως συνάδελφοι, που εργαζόμενοι διέρχονταν από το σημείο και ειδοποίησαν ασθενοφόρο,άμεση δράση,την εταιρεία, το Συνδικάτο όπως και την οικογένεια του Γιώργου.Έτσι είναι οι συνάδελφοι.

Ο Γιώργος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Εκεί διενεργήθηκαν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (αιματολογικές,καρδιογράφημα,ακτινογραφία) οι οποίες βγήκαν καλές,έτσι  αφού μετά από ώρες ανάνηψε, εξήλθε.

Η διάγνωση ήταν ότι το συμβάν προήλθε από άγχος και υπερκόπωση,του συνεστήθη να κάνει σωρεία επιπλέον εξετάσεων, να ηρεμήσει και να ξεκουραστεί, διότι παρόλο το νεαρό της ηλικίας του (39 ετών) αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς δεν απέχει πολύ από το εγκεφαλικό ή το έμφραγμα.

Αυτά είπε η γιατρός και στο πρόσωπο του Γιώργου ήταν σαν να τα λέει σε όλους μας.

Να προσθέσουμε ότι παρόμοια περιστατικά έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό,απλά συμβαίνουν την ώρα που πάμε να αναλάβουμε βάρδια,όταν σχολάμε ή όταν βρισκόμαστε στο σπίτι μας.Έτσι απλά!

Αντί λοιπόν οι αρμόδιοι να αναγνωρίσουν έπειτα και από τα ακραία αυτά περιστατικά,την εφιαλτική εργασιακή μας καθημερινότητα, ώστε να μεριμνήσουνν για τη βελτίωση της, αντίθετα την επιδεινώνουν ακόμα και τώρα.

Φέρνουμε ως παράδειγμα τη συνέχιση της πρακτικής του εικονικού προγράμματος δρομολόγησης από το ΟΑΣΑ, στο οποίο προστέθηκαν νέες κατσαρές, νέες αλλαγές στο δρόμο κι άλλα δρομολόγια!


Εμείς καταγγέλλουμε ξεκάθαρα ότι για όλα αυτά υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί, που ενώ γνωρίζουν αφού έχουν ενημερωθεί ,συνεχίζουν να αδιαφορούν ή να συμπράττουν  στον αργό μας θάνατο.
Δείτε το έγγραφο μας προς το προεδρείο όπου ζητάμε να ληφθούν μέτρα για τους εξαντλητικούς χρόνους διαδρομής και το εικονικό πρόγραμμα δρομολόγησης.
Εδώ:http://ergazomenoiosy.blogspot.gr/2015/07/blog-post_70.html


Δείτε το έγγραφο μας προς την ΟΣΥ όπου ζητάμε να μας κοινοποιηθούν οι εκθέσεις υγιεινής και ασφάλειας όπως και οι ασθένειες εργασίας μας.
Δείτε το έγγραφο μας προς τον ΟΑΣΑ που ζητάμε να αναθεωρήσει το Χειμερινό πρόγραμμα δρομολόγησης,ενώ καταγγέλλουμε σαφέστατα τις ευθύνες του Οργανισμού για τις επιπτώσεις στην υγεία μας. 
Εδώ:http://ergazomenoiosy.blogspot.gr/2015/10/blog-post_1.html

Δείτε το έγγραφο μας προς το υπουργείο όπου περιγράφουμε την εργασιακή μας καθημερινότητα, καταδεικνύουμε τους υπεύθυνους και καταγγέλλουμε ξεκάθαρα ότι ''ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΗΣ ΟΣΥ''.

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν ήξερε και για ότι συμβαίνει, αλλά και ότι συμβεί, υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί και συνένοχοι.

Συνεχίζουμε τον αγώνα επιβίωσης, στον οποίο σας θέλουμε αρωγούς και συμμέτοχους.


Καλό κουράγιο,καλή δύναμη,καλές βάρδιες.

ΥΓ Το καρδιογράφημα έδειξε ότι ο Γιώργος έχει μεγάλη καρδιά.Εμείς που τον γνωρίζουμε το ξέραμε.

Πηγη: ergazomenoiosy
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ