Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Σίγουρα θα μας βρουν μπροστά τους....

Συνάδελφοι  σύμφωνα  με το νόμο 3920/11  η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ ήταν υποχρεωμένη σε πολύ μικρό διάστημα να συντάξει οργανόγραμμα και Κανονισμό Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - 31/10/2015

Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά η διοίκηση δρώντας μονομερώς, όπως άλλωστε συνηθίζει συνέταξε έναν Κανονισμό χωρίς να λάβει υπόψιν τις προτάσεις και τις ενστάσεις των Σωματείων.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο ο υφιστάμενος κανονισμός να απαριθμεί μόνο τις υποχρεώσεις των εργαζομένων και τις πειθαρχικές ποινές στις οποίες υπόκεινται.

Τα άρθρα δε που έχουν να κάνουν με τις υποχρεώσεις της εταιρίας έναντι των εργαζομένων μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και θαρρεί κανείς πως συντάχθηκε  για  τραπεζικό όμιλο με διάγραμμα εργασίας 5ημερο 8-4 και όχι για τεχνική  εταιρία παροχής υπηρεσιών και εκτέλεσης  συγκοινωνιακού έργου  επί 24ωρου βάσεως. 

Τώρα μας προέκυψε και ο νόμος 4337/15 ο οποίος θέτει τα προαπαιτούμενα για το 3ο μνημόνιο στο οποίο  σαφώς αναφέρεται στην αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών  ενοποίηση φορέων-δομών και αξιολόγηση με ότι αυτό συνεπάγεται .

Γίνεται πλέον ξεκάθαρο και στον πιο αδαή  συνάδελφο η αγωνία της Διοίκησης να ξεκινήσει και να τελειώσει η αξιολόγηση του προσωπικού εντός 15νθημέρου  του Οκτωβρίου 15  κρατηθείτε  για το σωτήριο έτος  2014. 

1ον  Οι κρατούντες την σύννομη  εφαρμογή  του κανονισμού για το προσωπικό  παρανομούν παραβιάζοντας  το Άρθρο 10 παρ. 2 α  << Η αξιολόγηση λαμβάνει χώρα : (α) Το πρώτο δίμηνο κάθε ημερολογιακού έτους  για κάθε εργαζόμενο>>

2ον  Πως θα αξιολογήσουν προϊστάμενοι τμημάτων που δεν είναι τοποθετημένοι στο οργανόγραμμα ???

3ον  Υπάρχουν περιγραφές θέσεων εργασίας και που είναι κοινοποιημένες ???

4ον  Γιατί δεν ενημερώνεται άμεσα ο εργαζόμενος για το αποτέλεσμα  της αξιολόγησης και για  ότι προκύψει από την εφαρμογή της κανονικής κατανομής Gauss στατιστικής κλίμακας,  όπου βάσει αυτής προκύπτουν ποσοστώσεις;

Μήπως  κάποιο ποσοστό θα είναι πρόσφορο σε απομακρύνσεις;

Συνάδελφοι μετά την ανακοίνωση περί άγονου διαγωνισμού των συρμών  Τραμ για την επέκταση του Πειραιά, μας μένουν για την εκτέλεση των δρομολογίων 22 παλαιά οχήματα, που δεν ξέρουμε αν θα είναι και αυτά επιχειρησιακά ασφαλή χωρίς  υποστήριξη σε ανταλλακτικά .

Επίσης η αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών με τις απαραίτητες συγχωνεύσεις δομών και ειδικοτήτων είναι απόρροια του ποσού της χρηματοδότησης για τα ΜΜΜ που ψηφίσθηκε πρόσφατα στη βουλή και αντιστοιχεί στο 1/3ο της περσινής χρηματοδότησης  του ύψους των 40 εκατομμυρίων ευρώ και αντιστοιχούν  για τις μισθοδοσίες  των πρώτων μηνών  της ΟΣΥ  εάν η ΣΤΑΣΥ δεν χρειαστεί  ούτε ευρώ, πράγμα που είναι αδύνατο βάση των νέων οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας.

Μετά από όλα αυτά η συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου , η απαξίωση των Δημόσιων Μέσων  Μεταφοράς ,οι απολύσεις και η πώληση τους σε ιδιώτες είναι πλέον πραγματικότητα που θα την αντιμετωπίσουμε λίαν συντόμως. 

Επειδή  σε λίγο καιρό θα ακολουθήσουμε την τύχη των συνταξιούχων, των αγροτών και των ανέργων κατά πως παει το πράγμα , πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε για το μέλλον το δικό μας αλλά και των οικογενειών που συντηρούμε.

Ξεκινάμε με προειδοποιητική στάση εργασίας  την Τρίτη 03/11 από ώρα 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας με αιτήματα την άμεση διακοπή της παράνομης αξιολόγησης ,την άμεση περιγραφή των θέσεων εργασίας μας και την άμεση τοποθέτησή μας  στο οργανόγραμμα αριθμητικά και ονομαστικά,  την εφαρμογή των προκηρύξεων για εκπαίδευση νέων οδηγών τραμ και την άμεση διεξαγωγή νέου διαγωνισμού για συρμούς Τραμ.

Η κυβέρνηση μπορεί να παει να βρει τα ισοδύναμα εκεί που αρχικά με τόσο σθένος υποστήριζε πριν αναλάβει το τιμόνι της χώρας. Στις λίστες ΛΑΓΚΑΡΝΤ, στις offshore, στις μίζες από τα εξοπλιστικά και στις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων .

Τα ΟΧΙ που  έγιναν ΝΑΙ δεν σημαίνει πως απηχούν και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων που σίγουρα θα μας  βρουν μπροστά τους από εδώ και στο εξής . Εμείς τόσο εύκολα ΟΣΕ δεν θα γίνουμε.

 ΓΙΑ  ΤΟ Σ.Η.Τ.Α. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - Καντζάς  Χρήστος  

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - Νίκου Παναγιώτης
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ