Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α/Σ ΠΕΙΡΑΙΑ

Συνάδελφοι-ισσες,...

Η επιτροπή του ΠΑΜΕ του Α/Σ Πειραιά πιστή και συνεχής από την πρώτη μέρα της σύστασής της στην ανάδειξη και αντιμετώπιση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο μας, έδωσε συνέχεια στο ζήτημα της οδού Αθηνάς.

Αφού μετά από τις επίμονες προσπάθειές μας και αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους αρμόδιους που ξεκίνησαν από το Μάιο – όπως σας έχουμε ενημερώσει- καταφέραμε ο Δήμος Κορυδαλλού να πάρει απόφαση ώστε να τοποθετήσει κολωνάκια κατά μήκος και των δύο πλευρών του δρόμου, τώρα η υπόθεση έχει βαλτώσει και η υπόθεση καθυστερεί.

Γι’ αυτό επικοινωνήσαμε ξανά με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και μας είπε ότι ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο διέκοψε τη συνεργασία του με το Δήμο και ως εκ τούτου καθυστερεί η υλοποίηση της απόφασης.

Επειδή όμως το πρόβλημα παραμένει και έχουμε παλέψει πολύ για να καταφέρουμε να δοθεί λύση, η επιτροπή του ΠΑΜΕ του Α/Σ ΠΕΙΡΑΙΑ δε μένει με σταυρωμένα χέρια ούτε περιμένουμε πότε θα δεήσει ο Δήμος να υλοποιήσει την απόφασή του.

Έτσι μέσω του εκλεγμένου της ΔΑΣ ενημερώσαμε το Δ.Σ. του Συνδικάτου μας και ζητήσαμε να σταλεί ένα έγγραφο –υπόμνημα από το Συνδικάτο στο Δήμο Κορυδαλλού ώστε να πιέσει για άμεση υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την οδό Αθηνάς. Επίσης έχουμε κλείσει ξανά ραντεβού με το δήμαρχο Χαϊδαρίου κ.Μιχάλη Σελέκο για να δούμε την πορεία όλων των ζητημάτων που του είχαμε αναφέρει στην προηγούμενη συνάντησή μας, ενώ έχουμε σχεδιάσει μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις που αφορούν προβλήματα καθημερινότητας των συναδέλφων και για τις οποίες θα ενημερωθείτε αναλυτικά.

Όμως αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι συνάδελφοι είναι ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν κλάδος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τα γενικότερα πολιτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά η εργατική τάξη της χώρας μας μετά από την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται από την ψήφιση και εφαρμογή και των τριών μνημονίων τα τελευταία χρόνια.

Γιατί μετά από τη φτωχοποίησή μας και το τσάκισμα της ζωής μας, που επέφεραν τα μνημόνια του Γ. Παπανδρέου και των Σαμαρά-Βενιζέλου, ήρθε στις 14/08/2015 να προστεθεί και το μνημόνιο Τσίπρα  ώστε ο πέλεκυς να πέσει ακόμα πιο βαρύς στο κεφάλι του λαού μας.

Τα όλο και πιο πολλά δρομολόγια μέσα στη βάρδια, η τεράστια δυσκολία για να πάρουμε τις μέρες ανάπαυσης που δικαιούμαστε, το νέο ενιαίο μισθολόγιο με μειώσεις μισθών από 1/1/2016, η αξιολόγηση και κινητικότητα στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η μείωση των συντάξεων, η αύξηση του κόστους ζωής μας μέσα από μια απίστευτη φοροκαταιγίδα και αύξηση του ΦΠΑ στο 23% σε μια σειρά από αγαθά και υπηρεσίες, αποτελούν κεντρικές πολιτικές αποφάσεις όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα που σκοπό έχουν τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και την αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

Έχουν σκοπό οι ζημιές και η «χασούρα» από την καπιταλιστική οικονομική κρίση να μετακυλιστούν στα λαϊκά-εργατικά νοικοκυριά, ενώ αντίθετα οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι μεγαλοκαρχαρίες δηλαδή, αυξάνουν τα κέρδη τους και ισχυροποιούνται όλο και πιο πολύ.

Γι’ αυτό συνάδελφε και συναδέλφισσα στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε πρέπει να αντεπιτεθούμε κι εμείς συλλογικά, μαζικά και αποφασιστικά.

Πάρε θέση μαζί με το ΠΑΜΕ στα συλλαλητήρια που διοργανώνει την Πέμπτη 22/10/2015 στην Ομόνοια στις 6.30μμ. Βροντοφώναξε πως δε θα γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας δούλοι του 21ου αιώνα. Σήκω από τον καναπέ. Κάνε τους να σε φοβηθούν. Πάρε μέρος στην απεργία στις 12 Νοέμβρη.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΜΕ Α/Σ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ