Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Δεν θα πιστεύετε γιατί ρίχνουν τα παλιά βαγόνια στον Ωκεανό

Περισσότερο από 50% του οξυγόνου μας το οφείλουμε στον Ωκεανό. “Κουβαλάει” πάνω από το 95% του νερoύ του πλανήτη μας και έτσι φιλτράρει από την ατμόσφαιρα τεράστιες ποσότητες άνθρακα...

Μέσα του κατοικούν εκπληκτικά πλάσματα καθώς και μεγάλου μεγέθους θηλαστικά τα οποία τρώνε πλαγκτόν.

Πέρα από όλα αυτά όμως ο Ωκεανός εκτός από πανέμορφος και συνάμα τρομαχτικός, είναι και πηγή τεράστιας σημασίας για την οικονομική ζωτικότητα.

Δυστυχώς όμως το ανθρώπινο είδος δεν σέβεται όλο αυτό το μεγαλούργημα και κάθε μέρα κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να μολυνθούν τα νερά γρηγορότερα.

Σίγουρα κατανοούμε ότι αν συνεχίσουμε με αυτόν το γοργό ρυθμό, πολύ σύντομα ο πανέμορφος πλανήτης μας θα πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά.

Όπως είδατε λοιπόν και τον τίτλο του άρθρου, στην Νέα Υόρκη φορτώνουν παλιά βαγόνια τρένων σε μεγάλα πλοία φορτηγά και τα πετούν στην μέση του Ωκεανού.

Θα αναρωτιέστε γιατί άραγε;

Η εταιρία Metropolitan Transportation Authority δέκα χρόνια τώρα έχει πετάξει περίπου 2.500 βαγόνια και ο λόγος είναι ότι θα αποτελέσουν αντικείμενο camping!

Πριν πετάξουν τα βαγόνια μέσα στο νερό, έχουν φροντίσει να αφαιρεθούν τα καθίσματα, τα παράθυρα και κάποια ακόμα πράγματα!

Και σίγουρα θα ρωτήσετε ξανά… ναι αλλά γιατί να το κάνουν αυτό;

Μόλις λοιπόν τα βαγόνια αδειάσουν, τα πανέμορφα κοράλλια τα βρίσκουν σαν τις καταλληλότερες επιφάνειες για την ανάπτυξη τους

Το βαγόνι για να βυθιστεί χρειάζεται ένα λεπτό…Το υπερθέαμα είναι μετά από καιρό και μπορείτε να το δείτε στην παρακάτω φωτογραφία

Πηγη: lastnews.gr
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ