Πατήστε like (Μου αρέσει) και θα ενημερώνεστε ΑΜΕΣΑ για όλα τα ΝΕΑ μας!

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

ΕΘΕΛ : Προς αδιέξοδο ο διάλογος

Με εμφανή πια τα σημεία της αντιπαράθεσης συνεχίστηκε και σήμερα ο διάλογος για την αναμόρφωση των Μ.Μ.Μ. μεταξύ των συνδικαλιστών και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα μπλε λεωφορεία απαρτίζονταν...


μόνο από τα στελέχη που ανήκουν στην ΠΑΣΚΕ, καθώς, όπως, εξήγησαν, οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις δεν δέχονται την συνέχιση του διαλόγου.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ, κ. Ν. Κουλουμπαρίτσης τόνισε, εξερχόμενος, ότι οι «κόκκινες γραμμές» των συνδικαλιστών παραμένουν ο δημόσιος χαρακτήρας των αστικών συγκοινωνιών, η μη αποδοχή περαιτέρω μισθολογικών μειώσεων και η απόρριψη οποιασδήποτε απώλειας θέσεως εργασίας.

 
 Τα σχέδια νόμου δεν αλλάζουν έτσι.


Έπρεπε να το συζητήσουμε μαζί πριν κατατεθεί στο υπουργικό συμβούλιο. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτό το σχέδιο νόμου. Την απόφαση θα την πάρουν οι εργαζόμενοι» σχολίασε ο κ. Κουλουμπαρίτσης.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Τσιόκα με τους συνδικαλιστές του Μετρό. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΑΜΕΛ, κ. Α. Σταματόπουλος, οι εργαζόμενοι απορρίπτουν την κατάργηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας και δεν αποδέχονται καμία μετάταξη, περικοπή μισθού ή απόλυση.

Ο κ. Σταματόπουλος τόνισε ότι ο κ. Τσιόκας δεσμεύτηκε να συζητήσει και ίσως να ανακαλέσει τις υποχρεωτικές μετατάξεις, που προβλέπονται από το νομοσχέδιο, ενώ για τα υπόλοιπα ζητήματα θα δώσει απαντήσεις τη Δευτέρα, όταν και θα συναντηθεί εκ νέου με τους συνδικαλιστές του Μετρό.
 
«Αν δεν μας απαντήσει σε αυτά τα σημεία που βάζουμε κόκκινη γραμμή,θα αποχωρήσουμε από το διάλογο» τόνισε ο κ. Σταματόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι έχει λάβει εντολή από τους εργαζομένους για απεργία διαρκείας, η οποία, ωστόσο, έχει ανασταλεί, λόγω του διαλόγου.


ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ

.
Κάνε like στην σελίδα μας.... και ενημερώσου για όσα συμβαίνουν στον χώρο των ΜΜΜ